Huis bouwen

Huis bouwen

Gefeliciteerd! U wilt uw droomhuis bouwen

Een eigen huis bouwen. Het is een droom voor veel mensen. Een droom die wij bij Bouwbedrijf Lichtenberg graag verwerkelijken: het bouwen van uw eigen huis, waarbij onze architect al uw woonwensen omzet in een eerste ontwerp. Een nieuw huis is altijd spannend, of het nu gaat om bestaande woningen, of het compleet nieuw bouwen van uw droomvilla. Lukt het niet om uw droomhuis te vinden, of heeft u al een nieuwbouwlocatie op het oog dan komt het bouwen van een eigen huis al snel in beeld.

Wanneer u zelf een huis gaat bouwen, heeft u (tot op zekere hoogte) de vrije hand hoe die droomwoning eruit gaat zien. Geen keuze tussen dat prachtige uitzicht of de openslaande tuindeuren: wanneer u samen met Bouwbedrijf Lichtenberg uw eigen huis zal bouwen, staan we vanaf stap 1 naast elkaar. We beginnen daarbij met een overzicht van uw woonwensen: wat is uw stijl, wat is uw smaak en aan welke voorwaarden moet uw huis zeker voldoen. Daarna maken we een eerste schets, waarbij we kijken naar de mogelijkheden, de plek waar u uw huis wilt bouwen en ontwerpen we samen met u een eerste opzet van uw nieuw te bouwen huis.

 

 

 

Wij beginnen onze gesprekken altijd met een lekkere kop koffie in onze showroom. Dat geeft u de mogelijkheid om niet alleen de sfeer van Bouwbedrijf Lichtenberg te zien en voelen en te zien hoe wij werken en bouwen, maar ook alvast ideeën op te doen over onze uitgebreide mogelijkheden in de uitvoering. Wij hebben de expertise in huis wanneer het aankomt op het bouwen van uw nieuwe huis, maar u bent degene die bepaalt hoe dat huis uiteindelijk er uiteindelijk uit gaat zien. Wij bouwen uw droomhuis, wat uw woonwensen ook zijn. Daarbij nemen we u zoveel mogelijk werk uit handen, staan naast u tijdens de belangrijke beslissingen en adviseren u graag waar nodig. Voorafgaand, tijdens en zelfs na het bouwen van het huis die u al die tijd voor ogen had.

Het begint vaak met een droom. Misschien wilt u al jaren zelf een huis bouwen. In dat geval heeft u het plaatje van uw eigen huis al heel duidelijk voor ogen en heeft u ons vooral nodig voor het concrete bouwen en de rompslomp eromheen. Of misschien loopt u juist constant tegen de beperkingen van bestaande bouw aan, en weet u vooral wat u niét wilt in uw toekomstige huis.

Hoe u ook begint en waar u ook staat, Bouwbedrijf Lichtenberg heeft een lange geschiedenis in het bouwen van huizen. Sinds 1935 heeft Bouwbedrijf Lichtenberg de naam én ervaring als het gaat om het bouwen van prachtige villa’s, rietgedekte huizen en boerderijen in het betere segment.

Hoe bouwen wij uw huis?

Wanneer de schets en het eerste ontwerp op papier staan, en deze aan uw wensen voldoen, gaan we een stap verder. We kijken naar budget, richtprijs en maken een overzicht van alle kosten die komen kijken bij het bouwen van uw huis. Wanneer u akkoord gaat met het ontwerp en het gemaakte budget, wordt uw nieuw te bouwen huis tot in de puntjes verwerkt in een ontwerptekening.

 

 

Van daaruit gaan we samen aan de slag. We werken bij het bouwen van uw huis met een 10-stappenplan. Daarin bouwen we samen stap voor stap van ontwerp naar droomhuis. Wij snappen dat het bouwen van een nieuw huis voor u een hele spannende onderneming is. We houden u dan ook constant op de hoogte en betrekken u bij alle stappen tijdens het bouwen. De ingewikkelde zaken zoals juridische afspraken handelen wij zoveel mogelijk voor u af, terwijl we juist de details bij u laten liggen: kiest u voor een landelijke boerderijstijl, of juist voor een modern herenhuis. Welke kleur stenen spreekt u aan. Wilt u grote openslaande tuindeuren in de woonkeuken, of kijkt u vanuit de keuken liever uit over de buurt en betrekt u de tuin juist bij de woonkamer. Heeft u al nagedacht over de mogelijkheden voor de verwarming in uw nieuw te bouwen huis? Denkt u bijvoorbeeld eens aan een behaaglijke en energiezuinige vloerverwarming. Wij bouwen úw huis, waar u hopelijk jarenlang woonplezier aan gaat beleven. We beseffen ons terdege hoe belangrijk de grote en de kleine details daarbij zijn.

Tegelijkertijd kunt u op ons vertrouwen in het afhandelen van belangrijke details, zoals het aanvragen van de bouwvergunning, de voorwaarden voor de detailtekeningen en diverse bouw procedures. Niet alleen regelen wij zoveel mogelijk administratie en regelwerk voor u, maar tijdens het bouwen van uw huis zijn wij ook van begin tot eind de tussenpersoon tussen u en de gemeente. Daarmee zorgen we ervoor dat u zich enkel druk hoeft te maken om waar het echt om gaat: het bouwen van uw nieuwe droomhuis.

Uiteindelijk kijken we tijdens deze hele periode van bouwen uit naar het moment waar het allemaal om draait: de oplevering van uw nieuwe huis. Daarna heeft u trouwens rustig de tijd om uw huis te bekijken en er te wonen. We geven u 3 maanden te tijd om de laatste kleine opleverpunten die tijdens het bouwen zijn ontstaan, aan ons door te geven, zodat wij ze alsnog aan kunnen passen. Daarmee garanderen we u dat we van begin tot eind uw droomhuis voor u bouwen.

Kortom: bent u van plan om uw eigen huis te bouwen, dan ontwerpen en bouwen wij als Bouwbedrijf Lichtenberg graag samen met u aan uw droomwoning.