Rietgedekt huis bouwen Epe

4. Rietgedekt huis bouwen, villa te epe zijaanzicht bovenaf

Een prachtig landhuis in Epe met een bijzonder aanzicht.  Wat direct opvalt, is de bijzondere entree met dubbele deuren en groot bovenlicht.  Hierbij is het riet op zowel de kap als de verticale gedeeltes geplaatst, iets wat zelden wordt toegepast. Een in het oog springend detail zijn de drie zwarte banden aan de voorgevel, welke ook op de schoorsteen zijn geplaatst.

Het zwarte potdekselwerk staat overigens in mooi contrast met de wit gekeimde gevels aan de voor- en achterzijde.  Aan de linkerzijde is een garage annex gastenverblijf gesitueerd. Extra lichtinval is hier aanwezig door de halfronde ossenogen die in de rieten kap zijn geplaatst. Aan de rechterzijde is een overkapping gecreëerd naast de uitbouw van de woonkeuken.

De woning is volledig onderkelderd waardoor het erg veel ruime biedt. In de kelder vinden we een technische ruimte, berging, badkamer, werkkamer, speelkamer en nog twee ruime slaapkamers. Op de begane grond vinden we in de woning een riante woonkeuken met openslaande deuren naar de tuin, een woonkamer met haard en openslaande deuren naar de veranda.  Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers, een badkamer en een separate toilet. In het gastenverblijf is tevens een slaapkamer met badkamer ensuite gerealiseerd. Verder biedt de vide een een heel mooi uitzicht over de hal én naar buiten via het grote bovenlicht.