Rietgedekt huis bouwen Harmelen

Rietgedekt huis bouwen Harmelen

Dit schitterende landhuis is gelegen in Harmelen in de provincie Utrecht.  Wit gekeimde gevels, zwart potdekselwerk en een rieten kap. Dit waren enkele woorden die naar voren kwamen tijdens het kennismakingsgesprek. Onze huisarchitect heeft het tot dit prachtige resultaat weten te brengen.  De woning is wit gekeimd en aan de zijgevel bevindt zich het bijgebouw wat bestaat uit zwart potdekselwerk.  Doordat het verticaal geplaatst is zorgt het voor een fraaie combinatie samen de witte gevel en antracietkleurig trasraam.

Wat opvalt is dat de woning hoger ligt dan de tuin, vooral aan de achterzijde is dit heel mooi zichtbaar.  Hier is namelijk over de gehele breedte een trap aangelegd naar de tuin.  Ook bevindt zich hier een schuur met tevens een veranda waar u zomers heerlijk kunt vertoeven.

De woning oogt landelijk maar ook erg strak en stijlvol. In de riante woonkeuken bevindt zich een prachtig kookeiland waarbij de vaste kasten in de muur zijn verwerkt. Verder springt ook direct de ruime 8 persoons tafel in het oog samen met de brede planken van de parketvloer. De woonkamer en keuken zijn van elkaar gescheiden door openslaande deuren. Verder is de prachtig aangelegde tuin zowel vanuit de woonkamer als de woonkeuken te bereiken.

Boven zijn 3 ruime slaapkamers aanwezig waarbij de masterbedroom over een eigen badkamer en inloopkast beschikt. Verder een extra badkamer en separate toilet en aparte ruimte voor de wasmachine en droger. De woning is bovendien geheel onderkelderd en bevat hierdoor ontzettend veel bergruimte (4 extra kamers)