Rietgedekt huis bouwen Lochem

14. Rietgedekt huis bouwen, mooie villa in Lochem

In de provincie Gelderland, ligt deze prachtige villa in het buitengebied van de stad Lochem. Prominent aanwezig is toch wel de antracietkleurige schoorsteen. Centraal aan de voorgevel geplaatst met aan weerszijden van de rieten kap een geïntegreerd  dakkapel.

Het antracieten trasraam is in dezelfde kleur opgetrokken als de schoorsteen én raamdorpelstenen en geeft hierdoor een rustig  geheel samen met de wit gekeimde gevels.  Leuk detail is dat alle ramen voorzien zijn van witte roedes wat zorgt voor een speels effect. Wat niet opvalt aan de voorkant is dat deze villa ‘de grond’ in is gegaan. Een souterrain is geplaatst om toch te voldoen aan het aantal kuub wat onze opdrachtgever voor ogen had. Aan de achterzijde van de villa is een veranda geplaatst inclusief dakterras waar u een prachtig uitzicht heeft over de achtertuin.

Dubbele deuren op de begane grond zorgen ervoor dat de woonkamer van de woonkeuken gescheiden wordt. Een prachtige sfeerhaard is aanwezig in de woonkeuken en door middel van openslaande deuren naar buiten kunt u de veranda bereiken. Via de master bedroom komt u uit op het dakterras. Verder bevinden zich boven nog twee ruime slaapkamers en een badkamer met separate toilet.