Rietgedekt Huis bouwen Zeist (3)

Villa te Zeist vooraanzicht

Deze villa past in de bosachtige omgeving van Zeist. Tussen de hoge dennen aan de rand van het bos in een wijk met huizen uit de dertiger jaren afgewisseld met nieuwbouw in verschillende bouwstijlen. Door de samengestelde volumes maakt het geel massale indruk ondanks dat het een heel groot huis is. De gevel is voor een deel gepotdekseld met donker gebeitst Douglas hout. De kap heeft een zogenaamde schroefdak-constructie. De onderzijde van de kap is voorzien van gipsplaten en naadloos gestuct. Bij het metselwerk is een doorstrijkmortel toegepast, met de “doorstrijkmethode” kun je één keer metselen en voegen. Deze toepassing is tevens ideaal voor terugliggende voegen.

Op de begane grond is in de woonkamer een prachtige visgraat parketvloer gelegd en er is een sfeerhaard aanwezig. Door middel van zwarte openslaande deuren is de kamer gescheiden van de woonkeuken. Hier is eveneens een sfeerhaard geplaatst tegenover het kookeiland en er is gekozen voor een natuurstenen vloer. Tevens is er nog een werkkamer te vinden. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers gesitueerd en twee badkamers. De kinderen wilden graag hun slaapkamer op de bovenste verdieping en dankzij het platte deel is dit gelukt. Vanaf de buitenzijde is dit platte deel onzichtbaar maar hierdoor is een ruimte ontstaan voor twee grote slaapkamers.

Veel lichtinval was voor de bewoners een grote wens. Ondanks de hoge dennenbomen is dit toch gelukt dankzij de vele raampartijen boven en beneden.  Een ontwerp en resultaat waarbij bewoner, architect en bouwer zeer trots op zijn.